Å leve med Parkinson – ny blogg

Dette er det første innlegget i min nye blogg. Tidligere hadde jeg bloggen «susanshverdagsgleder», men den ble lagt ned i forbindelse med overgangen til ny plattform. Bloggen skulle handle nettopp om hverdagsgleder – om små og store opplevelser og meningsytringer. Etter hvert ble det vanskelig å unngå temaet «Parkinson», da jeg selv er rammet av sykdommen. Jeg var naturlig nok opptatt av å formidle informasjon om denne pussige og samtidlige alvorlige sykdommen. Etter hvert ble dette hovedtemaet, noe jeg vet at leserne mine satte stor pris på. Hva er egentlig Parkinson, hva er de første symptomene, hvilke utfordringer er verst for en med Parkinson, hvordan lever man best med sykdommen og mange flere spørsmål, forsøkte jeg å besvare ut ifra mitt eget ståsted. Det er tydelig at behovet for mer kunnskap om spesielt den praktiske siden, er  stort. Derfor er jeg svært takknemlig og glad for å kunne presentere min nye blogg, «medmrparkinsonpaslep» som naturlig nok, skal dreie seg om Parkinson. Han er nemlig umulig å bli kvitt, men hvor klengete han er, varierer fra dag til dag. Vil tro at både du som har diagnosen, dine pårørende og venner, helsepersonell og du som av andre ulike grunner vil lese mer, vil ha nytte av bloggen.

I 2019 utga jeg boken «Ha deg vekk, Mr. Parkinson!». Boken omhandler hele sykdomsforløpet fra de første symptomene til diagnosen ble fastsatt, og følger meg gjennom Parkinsonoperasjonen, Deep brain stimulation (DBS). Videre omhandler den tiden etterpå frem til boken ble utgitt.

 

 

Jeg har akkurat gitt bort 85 eksemplarer av boken til medlemmer av en fb-gruppe for parkinsonister, og flere har tilbakemeldt at de ønsker at jeg skal fortsette å skrive om temaet. Dersom du er interessert i å lese den, kan den eventuelt bestilles hos en av nettbokhandlerne.

Jeg gjør oppmerksom på at bloggen foreløpig ikke har annet innhold, men med dette er jeg i gang!

Følg meg på:

http://medmrparkinsonpaslep.blogg.no

http://medmrparkinsonpaslep.blogg.no